A pincérsegéd a különböző vendéglátóipari tevékenységeket folytató gazdálkodó szervezetek hálózati egységeiben segéd feladatokat lát el. A Pincér–vendégtéri szakember munkáját segíti, előkészítő és befejező műveleteket lát el. Az étterem berendezését, a terítés előkészületi tevékenységeit, a terítést, az ételek-italok felszolgálásához köthető egyéb előkészületeket végez. Rendezvények esetén, a helyszínt berendezi, az eszközöket előkészíti, segédkezik a különböző jellegű rendezvények lebonyolításában. Munkaterülete jellemzően állandó, rendezvények esetén változó területen dolgozik. Alapszinten ismeri a hazai és nemzetközi italkínálatot, részben tisztában van a hazai és nemzetközi vendéglátóipari trendekkel, és az ételkészítési alaptechnológiákkal. Folyamatosan képezi magát, hogy naprakész ismeretei legyenek a gasztronómia területén.
alapfokú iskolai végzettség vagy a Dobbantó program elvégzése
szükséges
Szakmai bizonyítvány
600 óra
Az előzetes tudásszint felmérése biztosított, az óraszám ennek függvényében változhat.
A részszakma megszerzésére irányuló képzés teljesítése.
Turizmus-vendéglátás ágazati alapvizsga gyakorlata
A): Konyhatechnológiai tevékenység
B): Cukrászati termékkészítés
C): Értékesítési tevékenység
D): Portfólió készítése
* A feltüntetett ár a képzéssel kapcsolatos összes költséget tartalmazza. A vizsga díj nem része a tanfolyam díjának!
** A vizsgadíj tájékoztató jellegű adat, az akkreditált vizsgaközpont számára fizetendő.
Amennyiben felkeltette érdeklődésed a fenti leírás és konkrét információkat szeretnél megtudni a képzésről – várható indulás, képzés időtartama –, abban az esetben kérjük, töltsd ki és küldd el az alábbi űrlapot. Az űrlap elküldése nem kötelez jelentkezésre és nem jár semmilyen egyéb kötelezettséggel, csupán segíti a kapcsolatfelvételt és a tájékoztatást.