Az édesipari termékek közül töltött- és töltetlen táblás csokoládékat és üreges csokoládékat, bonbonokat, csokoládé drazsékat készít. Munkája során technológiai, illetve termelési számításokat végez. Átveszi, raktározza és előkészíti a gyártáshoz szükséges nyersanyagokat. A termékek előállítása során beállítja és kezeli a gépeket, berendezéseket és az eszközöket. A csokoládétermékek félkész és késztermékeit készíti a technológiai utasításoknak megfelelően, majd ezeket csomagolja és szakszerűen tárolja. Alapvető minőségbiztosítási vizsgálatokat végez a nyersanyagokon és a termékeken. A termeléssel kapcsolatos dokumentumokat a minőségbiztosítási rendszerek előírásai szerint a saját felelősségi körében vezeti. Munkája során betartja az üzem munkavédelmi és higiéniai szabályait, és környezettudatosan kezeli a képződő hulladékokat.
Szakmai bizonyítvány
alapfokú iskolai végzettség vagy a Dobbantó program elvégzése
szükséges
320 óra /Az előzetes tudásszint felmérése biztosított, az óraszám ennek függvényében változhat./
A részszakma megszerzésére irányuló képzés teljesítése.
A vizsgafeladat megnevezése: Csokoládétermékek készítése
* A feltüntetett ár a képzéssel kapcsolatos összes költséget tartalmazza. A vizsga díj nem része a tanfolyam díjának!
** A vizsgadíj tájékoztató jellegű adat, az akkreditált vizsgaközpont számára fizetendő.
Amennyiben felkeltette érdeklődésed a fenti leírás és konkrét információkat szeretnél megtudni a képzésről – várható indulás, képzés időtartama –, abban az esetben kérjük, töltsd ki és küldd el az alábbi űrlapot. Az űrlap elküldése nem kötelez jelentkezésre és nem jár semmilyen egyéb kötelezettséggel, csupán segíti a kapcsolatfelvételt és a tájékoztatást.