Gyakran ismételt kérdések

Tanfolyammal kapcsolatos információk

Milyen helyszínen vannak a tanfolyamok?

Országosan szervezzük tanfolyamainkat a felmerült igények szerint. Székhelyünk Hatvanban van, itt és Egerben folyamatosan indítunk személyes jelenlétet igénylő képzéseket. Egyéb helyszínen megfelelő számú jelentkező esetén, előzetes egyeztetés alapján.

Egyre több képzésünk esetében vezetjük be az elméleti ismeretek online képzési formáját (videós platform melletti foglalkozások, ismeretek önálló elsajátítása), amelyet konzultációk, illetve egyéni és/vagy csoportos gyakorlati foglalkozások egészítenek ki. Adott esetben – előzetes egyeztetés alapján - tehát bárhol tanulhatsz!

Kiknek ajánljuk tanfolyamainkat?

Cégünk közel 25 éve foglalkozik felnőttképzéssel. Széles képzési palettát alakítottunk ki a munkaerő-piaci igényekhez igazítva. Tapasztalt, jól felkészült oktatókkal dolgozunk, hogy az oktatás iránti elvárásoknak megfeleljünk, és a szakmai szempontok mellett az ügyfelek egyéni igényeit is szem előtt tartjuk.

Mindenkit bíztatunk, hogy nézzen szét és válogasson honlapunkon lévő képzéseink közül! Ha esetleg olyan tanfolyam érdekelné, amelyet ott nem talál, jelezze felénk és felvesszük önnel a kapcsolatot!

Jelentkezhetek akkor, ha még nem vagyok 18 éves?

Igen, alapvetően jelentkezhet tanfolyamra kiskorú személy is, amennyiben a vonatkozó programkövetelmény vagy képzési és kimeneti követelmény másképp nem rendelkezik, de ebben az esetben a szülő/gondviselő aláírása is szükséges a dokumentumokra, felnőttképzési szerződésre.

Jelentkezhetek akkor, ha a választott képzés már elindult?

Igen, amennyiben a képzésnél szerepel a csatlakozási lehetőség. Igény szerint biztosítjuk az előzetes tudásszint felmérését (felnőttképzést kiegészítő tevékenység), illetve a felzárkóztatást.

Mennyi ideig tartanak a tanfolyamok?

A képzések időtartamát alapvetően a képzési és kimeneti követelmények, illetve a programkövetelmények határozzák meg.

A képzés időtartama függ az óraszám mellett az ütemezéstől is (hetente hány alkalom, tanítási órák száma). A részletekkel kapcsolatban keresse munkatársainkat! 

Mikor vannak a képzési napok, munka mellett is tudok járni?

A tanfolyamok tervezésekor munkatársaink nagy figyelmet fordítanak arra, hogy megfelelő időpontot válasszanak. A képzések többsége hétvégén, délelőtti vagy délutáni időbeosztással kerül megtartásra. Amennyiben az előírt feltételek adottak, bizonyos esetekben van lehetőség a munkahelyen történő szakmai gyakorlatra is. Az oktatási forma meghatározásánál a képzőknek több lehetőségük van, mint a korábbi, OKJ-s rendszerben, így kiemelten az elméleti oktatásra vonatkozóan online formát is tudunk biztosítani. A részletekkel kapcsolatban kérjük, keressen bennünket!

Van orvosi igazolásra szükségem?

Mivel ez a kérdés képzésenként eltérő lehet, ezzel kapcsolatosban kollégáink adnak pontos felvilágosítást. Amennyiben szükséges, orvost is tudunk ajánlani.

Hogyan és hol tudok tanfolyamra jelentkezni?

Bizalommal fordulhat munkatársainkhoz személyesen, telefonon vagy e- mailben is. Személyes ügyintézésre a hatvani és egri irodánkba várjuk minden érdeklődőt hétfő - péntek 8:00 és 16:00 óra között.

Ingyenes-e az első és második szakképzés?

Az állam a szakképző intézményben folyó szakképzés keretei között biztosítja a szakmaszerzés ingyenes lehetőségét, iskolarendszeren kívül ez nem elérhető. 

Két szakma és egy, szakképző intézményben szervezett (rövidebb ciklusú) szakmai képzés keretében szerzett szakképesítés megszerzése ingyenes. 

Bővebben erről az IKK oldalán tájékozódhat.

IKK - Gyakori kérdések
Van részletfizetési lehetőség?

Szinte minden képzésünk esetében biztosítjuk a kamatmentes részletfizetési lehetőséget a tanfolyam ideje alatt (ezek alól a rövidebb képzések jelenthetnek kivételt, például a gépkezelői jogosítvány megszerzéséhez szükséges hatósági vizsgára felkészítő képzés stb.).

A részletfizetés ütemezését és határidejét a felnőttképzési szerződésben rögzítjük. Amennyiben ezzel kapcsolatban problémája merülne fel, kérjük, minden esetben jelezze az illetékes oktatásszervező felé a mielőbbi rugalmas megoldás érdekében.

Mit tartalmaz a képzés ára?

Egy tanfolyam költsége az alábbiakból áll, melyet a felnőttképzési szerződésben is részletezünk.

Képzési díj

Tanfolyamon való részvétel, felnőttképzést kiegészítő tevékenység, pl. előzetes tudásmérés díja, oktatási segédanyagok, valamint a képzéssel kapcsolatban előírt képzést záró vizsga díját. Utóbbi tanfolyamonként eltérő lehet, a képzési programban kerül meghatározásra.

A díj befizetésének módja: csekk és/vagy átutalás. Kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosítunk. Amennyiben a képzés megkezdéséhez egészségügyi alkalmasságot szükséges, az igazolás kiállításának költsége a jelentkezőt terheli.

A költségekkel kapcsolatos információk a felnőttképzési szerződésben rögzítésre kerülnek.

A szakmai jellegű tanfolyamok elvégzését követően (melyet a képzést záró vizsga eredményes teljesítését igazoló tanúsítvány igazol) a bizonyítvány megszerzéséhez szakmai vagy képesítő vizsgát kell tenni akkreditált független vizsgaközpontban. A szakmai vagy képesítő vizsga díja a képzési díjon felül fizetendő, a vizsgát szervező intézménynek.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram