Mi történik akkor, ha nem szeretném a megkezdett képzést távolléti/online oktatás keretében folytatni?

Igyekszünk minden tőlünk telhető segítséget megadni annak érdekében, hogy a lehető legtöbb csoport folytatni tudja a tanfolyamot. Amennyiben valaki úgy dönt, hogy nem szeretne ezzel a lehetőséggel élni, azonban a csoport többsége igen, akkor a képzést félbehagyhatja, a felnőttképzési szerződést kérésére felbontjuk, megvárhatja amíg kontaktórás képzést tudunk szervezni. Mindenképpen szeretnénk azonban felhívni a figyelmet arra, hogy ennek alapvető feltétele a járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet megszüntetése, a vonatkozó jogszabály megjelenése. Ennek időpontja bizonytalan. Fontos emellett az is, hogy a jelen helyzettől függetlenül folyamatban van a szakképzés átalakítása, tehát várhatóan csak december 31-ig tudunk OKJ tanfolyamokat indítani (mind távolléti, mind csoportos oktatás formájában). Ha az év végéig nem lesz kellő számú jelentkező, a megkezdett képzés nem folytatható másik csoportban (csak iskolarendszerben).

Amennyiben nem szeretném a megkezdett képzést folytatni, az eddigi befizetéseimet visszakérhetem-e?

A már igénybe vett szolgáltatások díját nem áll módunkban visszaadni.

Mikor lesznek újra csoportos képzések?

A járványügyi veszélyhelyzet megszüntetését követően megkezdett, folyamatban lévő tanfolyamok legfeljebb 2020. augusztus 31-éig szervezhetők távolléti oktatásként, azt követően vissza kell térni az engedélyezett (csoportos vagy távoktatási) képzési formára.
Mindazokat, akik a veszélyhelyzet megszűnését követően kezdik meg a nálunk tanfolyamokat, a megszokott rend szerint, kontaktórákra várjuk.

Folytathatom-e az egyéni gyakorlatomat?

2020. június 18-tól az egyéni gyakorlatok folytathatóak.

A megkezdett képzések esetén hogyan alakulnak a részletfizetések?

A felnőttképzési szerződésben meghatározott összegű részletek fizetését az online formájú oktatás megkezdését követő hónaptól kell folytatni. A felnőttképzési szerződéseket módosítottuk, a pontos részletek (új határidők) abban kerültek feltüntetésre.

Mi történik akkor, ha az adott időpontban nem tudok részt venni az online videós órán?

Természetesen lehetőség van pótlásra, felvételről történő megtekintéssel, segédanyagok feldolgozásával. Ezeket a rendszer naplózza, így tudjuk követni a résztvevők előrehaladását, a pótlásokat.

Mikorra várhatóak és milyen formában kerülnek megrendezésre a komplex szakmai vizsgák?

2020. június 16-tól ismét szervezhető komplex szakmai vizsga.
A járvány során felfüggesztés alatt álló vizsgákat 2020. augusztus 16-ig kell befejezni. A javító- és pótlóvizsga letételének lehetősége tekintetében meghatározott, a veszélyhelyzet időtartama alatt lejáró egyéves határidő 2020. október 31-ig meghosszabbításra került.

Nem használtam még távoktatási módszereket, nem ismerem ezeket az alkalmazásokat. Folytathatom így a képzést?

Minden csoport részére szervezünk a képzés folytatása előtt gyakorló alkalmakat, amelyeken elmagyarázzuk a rendszer, illetve a programok működését és használatát. Bármilyen technikai kérdés esetén segítünk!