A(z) Gondnok részszakképesítés leírása
OKJ 31 811 03 / E-000289/2014/A226
A képesítés megszerzésével az alábbi feladatokat tudod ellátni

A gondnok a turizmusban résztvevő hazai- és külföldről érkező vendégek, fogadókban történő szakszerű kiszolgálását ellátását végzi: megteremti a vendégek kényelmét a fogadó konyhájához és végzi az étterméhez fűződő alapvető vendéglátóipari tevékenységek ellátását. Elkészíti az egyszerű ételeket. Megteremti a biztonságos vendéglátó szolgáltatás feltételeit, és a leggyakoribb háttérmunkák szakszerű ellátását. A részszakképesítéssel rendelkező képes: a vendégek fogadására, és az alapvető recepcióhoz fűződő tevékenységek ellátására; a vendégek szakszerű kiszolgálására az éttermi egységben, illetve a szobákban egyaránt; egyszerűbb konyhai feladatok, előkészítések, reggelik büfébekészítések szakszerű ellátására; az élelmiszerbiztonság és a fogyasztóvédelem támasztotta követelmények ellátására; a vendéglátóegység biztonságos működtetésére.

Betölthető munkakörök

Családi panzió-vezetője / Falusi vendéglátó / Gazdaasszony / Panziós, vendégfogadós / Szállodai szobaasszony / Szállodatakarító / Szobalány / Takarítógép-kezelő (intézményi) / Udvari takarító / Udvarmester / Udvaros / Üdülőben szobaasszony

A képzés megkezdésének feltételei, részletek
Iskolai előképzettség
alapfokú iskolai végzettség /ennek hiányában a képzés megkezdhető a(z) Vendéglátás-turisztika szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában/
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat
szükséges
Elmélet / gyakorlat aránya
30% / 70%
Szakmai követelménymodulok

10044-12 - Élelmiszer, fogyasztóvédelem
10049-12 - Konyhai kisegítés
11794-16 - Fogadós napi tevékenységei

Komplex szakmai vizsga
Az A vizsgafeladat megnevezése
Konyhai kisegítés
Az A vizsgafeladat ismertetése
A vizsgafeladatban meghatározott saláta és salátaöntet elkészítése, figyelembe véve a tiszta munkavégzést illetve a releváns higiéniai szabályok betartását.
Az A vizsga időtartama 120 perc, értékelési súlyaránya 40%.
A B vizsgafeladat megnevezése
A gondnoki szakmából vett szituációs feladatok megoldása.
A B vizsga időtartama 60 perc, értékelési súlyaránya 30%.
A vizsgafeladat megnevezése
Gondnok szakmai alapok
A vizsgafeladat ismertetése
A központi írásbeli vizsgatevékenység egy feladatsora a Fogyasztóvédelem I-II tantárgyak, illetve a Munkahelyi egészség és biztonság tantárgyak tudásanyagára vonatkozó kérdéseket tartalmazza.
A vizsga időtartama 120 perc, értékelési súlyaránya 30%.

Ez a weboldal cookie-kat használ. A Bezár gombra kattintva Ön elfogadja ezt. További részletek

Egy EU-s törvény alapján kötelező tájékoztatni a honlap látogatóit, hogy a weboldal cookie-t használ. Ha ezzel Ön nem ért egyet, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását!
Jogi közlemény

Bezárás