Vendéglátás-turisztika

A vendéglátás-turisztika területen dolgozók gondoskodnak az utazni, szórakozni, enni, inni vágyó emberek ellátásáról, kényelméről szállodákban, éttermekben, vendéglátó egységekben, illetve idegenforgalmi hivatalokban, utazási irodákban. Szervezési, tájékoztatási, kapcsolattartási, adminisztratív és irányítási feladatokat látnak el.

Cukrász

OKJ 34 811 01
A cukrász a higiéniai és munkavédelmi előírások betartása mellett cukrászsüteményeket, fagylaltokat, és más hidegcukrászati készítményeket állít elő, figyelemmel azok ízbeli változatosságára, esztétikai megjelenítésére, a vásárlási, megrendelési igényekre.

Fogadós

OKJ 34 811 06
A fogadós legfontosabb feladata, a turizmusban résztvevő hazai- és külföldről érkező vendégek, fogadókban történő szakszerű kiszolgálása, ellátása, a vendéglátóegységhez fűződő feladatok ellátása.

Pincér

OKJ 34 811 03
A pincér a vendégek által igényelt, termék felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat végzi a tőle elvárható legmagasabb szakmai színvonalon, az udvarias és szakszerű felszolgálás előírásai szerint.

Szakács

OKJ 34 811 04
A korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelően: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása éttermekben és vendéglátó-ipari egységekben.

Ez a weboldal cookie-kat használ. A Bezár gombra kattintva Ön elfogadja ezt. További részletek

Egy EU-s törvény alapján kötelező tájékoztatni a honlap látogatóit, hogy a weboldal cookie-t használ. Ha ezzel Ön nem ért egyet, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását!
Jogi közlemény

Bezárás