Vegyipar

A vegyiparban dolgozók biológiai, kémiai folyamatokat elemeznek, irányítanak, szabályoznak. Ehhez mérőműszereket, berendezéseket, ipari gépeket alkalmaznak. Laboratóriumokban (ipari és kutató) és üzemekben folyó vizsgálatokban vesznek részt. Különböző műszerek és ipari berendezések használatával méréseket bonyolítanak le. A folyamatokat, mérési eredményeket írásban rögzítik, rendszerezik, elemzik. Meghatározott technológiával különböző vegyi termékeket és alapanyagokat állítanak elő. Az anyagmintákat kimérik, minősítik, ellenőrzik, a meghatározott anyagokat elegyítik. Foglalkoznak gyártósorok működtetésével, az alapanyagok beáramlásának biztosításával és az irányítástechnikai rendszerek ellenőrzésével. Ismerik a munka során felhasznált anyagok tulajdonságait és a gyártási folyamatokat. Az anyagok és a termékek minőségét méréssel ellenőrzik, vizsgálják.

Műanyagfeldolgozó

OKJ 34 521 09
Hőre lágyuló és hőre keményedő polimereket (adalék, töltő-, és segédanyagokat) feldolgozó gépek és segédberendezések beállítása, üzemeltetése, karbantartása, valamint ezekkel történő kész vagy félkész termékek gyártása.

Ez a weboldal cookie-kat használ. A Bezár gombra kattintva Ön elfogadja ezt. További részletek

Egy EU-s törvény alapján kötelező tájékoztatni a honlap látogatóit, hogy a weboldal cookie-t használ. Ha ezzel Ön nem ért egyet, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását!
Jogi közlemény

Bezárás