Online tanfolyamindító – szeptember 24., 9:00

Manikűrös és körömdizájner

Tanfolyamindító megbeszélésünkön online is részt vehet. Amennyiben Ön ezt a lehetőséget választja, kérjük, töltse ki a regisztrációhoz szükséges adatlapot. Az űrlap elküldését követően a megadott e-mail címre érkezni fog egy regisztrációt megerősítő üzenet, amelyen keresztül véglegesíteni tudja regisztrációját.

Manikűrös és körömdizájner

Munkaterület, munkakör leírása

A manikűrös és körömdizájner a diagnosztizálást követően megtervezi a személyre szabott, innovatív, divatos körömstílus, forma, motívum kialakítását, a hozzá tartozó előkészítő folyamatokat, majd a lezáró műveleteket tartalmazó szolgáltatást, szem előtt tartva a vendég igényeit, egyéniségét, stílusjegyeit. Az elkészült kezelési tervet IKT eszközökkel rögzíti, betartja a GDPR vonatkozó rendelkezéseit. Összefüggéseiben vizsgálja az alkalmazható technológiák, anyagok, eszközök kiválasztási szempontjait, a munkafolyamatoknak megfelelő alkalmazásukat, szem előtt tartva az egészségmegőrzési szempontokat és a divattrendeket. Munkája során empatikusan, diszkréten kommunikál, betartja az etikai, higiéniai, munkaügyi, pénzügyi, valamint a munka-, tűz-, környezet-, balesetvédelmi és szakmai szabályokat, szükség esetén alkalmazza a felületi sérülések ellátásának ismereteit. A magasszintű, egészségmegőrzési célú, esztétikai szolgáltatás eredményének szinten tartására tanácsot ad, javaslatot tesz, digitális számlát állít ki az elvégzett szolgáltatásról.

Megszerezhető dokumentum típusa

Képesítő bizonyítvány

A képzés megkezdésének feltételei

Iskolai előképzettség

érettségi végzettség

Egészségügyi alkalmassági vizsgálat

szükséges

Tervezett időtartam

550 óra /Az előzetes tudásszint felmérése biztosított, az óraszám ennek függvényében változhat./

A képesítő vizsgára bocsátás feltételei

A szakmai képzés követelményeinek teljesítéséről, a képző intézmény által kiállított tanúsítvány.

Vizsga részei

Írásbeli vizsga

A vizsgafeladat megnevezése: Manikűrös és körömdizájner komplex írás- beli feladatsor.

Projektfeladat (Gyakorlat)

A vizsgafeladat megnevezése: Manikűrös és körömdizájner gyakorlati vizsga.

1. Vizsgamunka
 A sorsolt modellje mindkét kezén elvégzi a húzott tételnek megfelelően a klasszikus, vagy a gépi manikűr technológiát. Díszítéshez hagyományos színes lakkot alkalmaz a modell mindkét kezén, egyik kezén eltérő (legalább 3 díszítési technológia alkalmazásával a húzott jelige által meghatározott témában), felületi díszítéseket és hozzá illő bőrdíszítést is alkalmaz. Másik kézen SPA ápolást végez és a vizsgabizottság jelenlétében a szolgáltatás eredményeinek megőrzésére, házi tanácsot ad vizsgamodelljének.
2. Vizsgamunka
Húzott kép alapján beazonosítja a képen látható vendég egyéniségtípusát. A felismert és megnevezett egyéniségtípussal harmonizáló műkörmöket épít a kihúzott anyagcsoporttal (porcelán, zselé, vagy egyéb innovatív anyag), tetszőlegesen kiválasztott technológiával (tip vagy sablon). A köröm  - egyéniségtípussal harmonizáló - meghosszabbítása minimum 2/3, 1/3 arányú legyen. Saját modellje mindkét kezén, maximum 3 díszítőtechnológia alkalmazásával végzi a díszítéseket. Kezelési tervében a képen beazonosított egyéniségtípus jellemzőit is indokolja a vizsgabizottságnak.
3. Vizsgamunka
Húzott tétel alapján, saját modellje mindkét kezén hordható, úgynevezett szalon kivitelben épít extrém formájú műkörmöket, zselé, porcelán vagy egyéb, innovatív anyag alkalmazásával, az extrém stílusú körömformának megfelelő mosolyvonal kialakításával, 2 gyűrűsujj díszítésével. A teljes körömfelület nem lehet egyszínű anyaggal épített (pl.: cover, fehér vagy színes), kivétel a díszített körmök. A húzott anyagcsoport jellemzőit, a választott extrém forma sablonozási, építési, formálási sajátosságait magyarázza el a vizsgabizottságnak. (A 2. vizsgamunkánál alkalmazott műkörömépítő anyag már nem alkalmazható ennél a vizsgamunkánál, csak a másik két anyagcsoportból húzhat!)
4. Vizsgamunka
Saját modellje mindkét kezén, klasszikus francia műkörmöt épít körömágyhosszabbítással zselé, porcelán vagy egyéb, innovatív anyag alkalmazásával. A két gyűrűsujjon térbeli/3D díszítést alkalmaz. A 3D díszítés az építés során alkalmazott anyagcsoporttal készül. A francia köröm stílusjegyeinek, építési technológiájának jellemzőit, kivitelezésének lehetőségeit magyarázza el a vizsgabizottságnak. (Abból az anyagcsoportból épít műkörmöt, amit nem alkalmazott a 2. és 3. vizsgamunka során!)
5. Vizsgamunka
A húzott anyagcsoportnak megfelelően saját modellje mindkét kezén műköröm töltését végzi el, zselé, porcelán vagy egyéb, innovatív anyag alkalmazásával. A töltésre hozott és a töltéssel elkészített köröm formája nem meghatározott, a műköröm színe természetes hatású, a szabadszél legalább 1 cm, a mosolyvonal határozott ívű legyen. Díszítéshez színes géllakkot alkalmaz a modell mindkét kezén, egyik kezén eltérő (legalább 3 díszítési technológia alkalmazásával a húzott jelige által meghatározott témában) felületi díszítéssel. A szakszerűtlen töltés előkészítés következményeit, a géphasználat szabályait, kockázati tényezőit magyarázza el a vizsgabizottságnak.
Képzéssel kapcsolatos egyéb információk
Az elméleti képzések online zajlanak, a gyakorlati képzések pedig hétvégén történek.

Államilag elismert, EGYÉNI VÁLLALKOZÓI TEVÉKENYSÉGRE jogosító szakképzés (amennyiben sikeres vizsgát teszel egy független akkreditált vizsgaközpontban).
A vizsga a képzés gyakorlati helyszínén lesz! 

Költségek

Tanfolyam díja *

250.000 Ft

* A vizsga díj nem része a tanfolyam díjának!

Vizsga díja **

50.000 – 70.000 Ft

** A vizsgadíj tájékoztató jellegű adat, az akkreditált vizsgaközpont számára fizetendő.

Eszköz és alapanyag ár ***

150.000 Ft

***Jelenlegi árakon. A tanfolyam és vizsga idejére biztosítja a szükséges alapanyagokat is.

További információ a képzésről

Manikűrös és körömdizájner

Amennyiben felkeltette érdeklődésed a fenti leírás és konkrét információkat szeretnél megtudni a képzésről – várható indulás, képzés időtartama –, abban az esetben kérjük, töltsd ki és küldd el az alábbi űrlapot. Az űrlap elküldése nem kötelez jelentkezésre és nem jár semmilyen egyéb kötelezettséggel, csupán segíti a kapcsolatfelvételt és a tájékoztatást.

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram