Sportoktató (Ju-jitsu sportág)

Munkaterület, munkakör leírása

A ju-jitsu sportoktató szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja az oktatáson részt- vevők foglalkozását. Tisztában van a sportág hazai és nemzetközi történetével, filozófiai- vallási hátterével, értékrendszerével, társadalmi-pedagógiai jelentőségével, helyzetével ha- zánkban és a nemzetközi sportvilágban. Ismeri és képes a gyakorlatban is végrehajtani a ju- jitsu mozgásanyagát és alapszinten megtanítani azokat. Tisztában van a sportági mozgásanyag oktatásának módszertanával, élettanával és biomechanikai alapjaival. Ismeri és tanítja a sport- ág technikáit, tisztában van a ju-jitsu szakkifejezésekkel és fogalmakkal. Ismeri a sportág ver- senyszabályait.

Kialakítja a sportági jártasságot, képességeket, készségeket fejleszt. Értékeli a tanulók edzéseken nyújtott teljesítményét, tisztában van a különböző korosztályok életkori sajátosságaival és a korszerű pedagógiai és edzéselvek, edzésmódszerek figyelembevételével fejleszti teljesítőképességüket és teljesítőkészségüket. Felméri a tanulók technikai tudását és képes javítani azokat. Felismeri és gondozza a tehetséget. Részt vesz a sport és egyéb szabad- idős tevékenységet szervező szövetség/intézmény munkájában. Részt vesz a szabadidős spor- tolók foglalkozásai, versenyei szervezésében, irányításában. A sportág edzésmódszereivel segíti a tanulási nehézségben szenvedő gyerekek mozgáson keresztül történő fejlesztését. Elő- segíti a fogyatékkal élők sporton keresztül történő integrálását. Tanácsaival segíti az egészsé- ges életmódra törekvők sportolási programjának összeállítását.

Megszerezhető dokumentum típusa

Képesítő bizonyítvány

A képzés megkezdésének feltételei

Iskolai előképzettség

érettségi végzettség

Egészségügyi alkalmassági vizsgálat

szükséges

Szakmai gyakorlat területe és időtartama

az országos sportági szakszövetség részéről - a honlapján közzétett - szakmai szempontok szerinti sportági jártasság igazolása, szakmai ajánlás szükséges

Tervezett időtartam

190 óra /Az előzetes tudásszint felmérése biztosított, az óraszám ennek függvényében változhat./

A képesítő vizsgára bocsátás feltételei

A szakmai képzés követelményeinek teljesítéséről, a képző intézmény által kiállított tanúsítvány.

Egyéb feltételek: Dolgozat írása az országos sportági szakszövetség által kiadott témák egyikéből.

Vizsga részei

Írásbeli vizsga

A vizsgafeladat megnevezése: Írásbeli vizsgatevékenység

Projektfeladat (Gyakorlat)

A vizsgafeladat megnevezése: Sportágspecifikus szituációs feladatok megoldása

Sportági mozgásforma oktatása (Gyakorlat)

A vizsgafeladat megnevezése: Sportági mozgásforma oktatása, edzés levezetése (előzetes, a szakszövetség által leadott tételsor alapján)

Költségek

Tanfolyam díja *

--- Ft

* A feltüntetett ár a képzéssel kapcsolatos összes költséget tartalmazza. A vizsga díj nem része a tanfolyam díjának!

Vizsga díja **

--- Ft

** A vizsgadíj tájékoztató jellegű adat, az akkreditált vizsgaközpont számára fizetendő.

További információ a képzésről

Sportoktató (Ju-jitsu sportág)

Amennyiben felkeltette érdeklődésed a fenti leírás és konkrét információkat szeretnél megtudni a képzésről – várható indulás, képzés időtartama –, abban az esetben kérjük, töltsd ki és küldd el az alábbi űrlapot. Az űrlap elküldése nem kötelez jelentkezésre és nem jár semmilyen egyéb kötelezettséggel, csupán segíti a kapcsolatfelvételt és a tájékoztatást.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram