Sportedző (Röplabda sportág és szakág)

Munkaterület, munkakör leírása

A röplabda sportedző szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja a sportolók, csapatok rövid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését. Megtanítja a sportág technikai, taktikai és játékrendszer-ismereteit, játék- és versenyszabályait. Értékeli a sportolók edzéseken és a versenyeken nyújtott teljesítményét, a korszerű pedagógiai és edzéselvek, edzésmódszerek figyelembevételével fejleszti teljesítőképességüket és teljesítő-készségüket. Felméri sportolói állóképességét, technikai tudását, valamint edzéstervet készít, irányítja annak végrehajtását. Edzőmérkőzéseket és -versenyeket, illetve edzőtáborokat szervez. Megszervezi és koordinálja a rábízott sportolók felkészítésében együttműködő szakemberek tevékenységét (sportorvos, pszichológus stb.). Részt vesz a sport és egyéb szabadidős tevékenységet szervező egység/intézmény munkájában. Részt vesz a szabadidős sportolók foglalkozásai, versenyei szervezésében, irányításában. Tanácsaival segíti az egészséges életmódra törekvők táplálkozásának, sportolási programjának összeállítását.

Megszerezhető dokumentum típusa

Képesítő bizonyítvány

A képzés megkezdésének feltételei

Iskolai előképzettség

érettségi végzettség

Egészségügyi alkalmassági vizsgálat

szükséges

Szakmai gyakorlat területe és időtartama: - minimum 3 év versenyzői múlt igazolása szükséges (egybefüggő vagy több részletből összeálló, összes időként is figyelembe vehető), és/vagy sportszakemberi végzettség (testnevelő tanári, sportoktatói vagy sportedzői más sportágban, sportszervező-menedzser) megléte, - szükséges az országos sportági szakszövetség részéről - a honlapján közzétett - szakmai szempontok szerinti sportági jártasság igazolása, szakmai ajánlás, - szükséges az országos sportági szakszövetség által összeállított alkalmassági szintfelmérő teszt teljesítése.

Tervezett időtartam

320 óra /Az előzetes tudásszint felmérése biztosított, az óraszám ennek függvényében változhat./

A képesítő vizsgára bocsátás feltételei

A szakmai képzés követelményeinek teljesítéséről, a képző intézmény által kiállított tanúsítvány.

Vizsga részei

Írásbeli vizsga

A vizsgafeladat megnevezése: Írásbeli vizsgatevékenység

Projektfeladat (Gyakorlat)

A vizsgafeladat megnevezése: Sportágspecifikus szituációs feladatok megoldása

Sportági mozgásforma oktatása (Gyakorlat)

A vizsgafeladat megnevezése: Sportági mozgásforma oktatása, edzés levezetése (előzetes tételsor alapján)

Költségek

Tanfolyam díja *

260.000 Ft

* A feltüntetett ár a képzéssel kapcsolatos összes költséget tartalmazza. A vizsga díj nem része a tanfolyam díjának!

Vizsga díja **

60.000 Ft

** A vizsgadíj tájékoztató jellegű adat, az akkreditált vizsgaközpont számára fizetendő.

További információ a képzésről

Sportedző

Amennyiben felkeltette érdeklődésed a fenti leírás és konkrét információkat szeretnél megtudni a képzésről – várható indulás, képzés időtartama –, abban az esetben kérjük, töltsd ki és küldd el az alábbi űrlapot. Az űrlap elküldése nem kötelez jelentkezésre és nem jár semmilyen egyéb kötelezettséggel, csupán segíti a kapcsolatfelvételt és a tájékoztatást.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram