Sport

Ebben a kategóriában végzett személy képes az adott sportágakon belül oktatói, illetve edzői munkakör betöltésére.

Sportedző (Akrobatikus rock and roll sportág)

Az akrobatikus rock and roll sportedző szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja a sportolók, csapatok rövid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését.

Sportedző (Bírkózás sportág)

A birkózás sportedző szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja a sportolók, csapa- tok rövid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését.

Sportedző (Evezés sportág)

Az evezés sportedző szakember célirányosan életkornak és nemnek megfelelően tervezi, szervezi és irányítja a sportolók, csapatok rövid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését.

Sportedző (fallabda sportág)

A sportedző szakember sportág-specifikusan, célirányosan tervezi, szervezi és irányítja a sportolók, csapatok rövid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését.

Sportedző (Golf sportág)

A golf sportedző szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja a sportolók, csoportok rövid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését.

Sportedző (Grappling sportág)

A grappling sportedző szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja a sportolók, csa- patok rövid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését.

Sportedző (Jégkorong sportág)

A jégkorong sportedző szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja a sportolók, csapatok rövid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését.

Sportedző (Ju-jitsu sportág)

A ju-jitsu sportedző szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja a sportolók, csapa- tok rövid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését.

Sportedző (Kajak-kenu sportág)

A kajak-kenu sportedző szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja a sportolók felkészülését figyelembe véve a rövid és hosszú távú célokat, illetve a versenyeztetést.

Sportedző (Karate sportág)

A karate sportedző szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja a sportolók, csapatok rövid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését.

Sportedző (Kick-box sportág)

A kick-box sportedző szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja a sportolók, csapatok rö- vid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését.

Sportedző (Kosárlabda sportág)

A kosárlabda sportedző célirányosan tervezi, szervezi és irányítja a sportolók, csapatok rövid, közép és hosszú távú képzését, felkészítését és versenyeztetését.

Sportedző (Kung-fu/ wushu sportág)

A kung-fu/wushu sportedző szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja a sportolók, csapatok rövid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését.

Sportedző (Labdarúgás sportág)

A labdarúgó sportedző szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja a sportolók, csa- patok rövid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését.

Sportedző (Lovaglás sportág)

A lovas sportedző szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja a lovak és lovasok felkészítését és versenyeztetését. Ismeri a sportolók hosszú távú fejlesztésének modelljét.

Sportedző (Muaythai sportág)

A muaythai sportedző szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja a sportolók, csa- patok rövid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését.

Sportedző (Rögbi sportág)

A rögbi sportedző szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja a sportolók, csapatok rövid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését.

Sportedző (Röplabda sportág és szakágai)

A röplabda sportedző szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja a sportolók, csapatok rövid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését.

Sportedző (Snowboard sportág)

A snowboard edző szakember, célirányosan tervezi, szervezi és irányítja a sportolók, csapatok rövid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését.

Sportedző (Szinkronúszás sportág)

A szinkronúszó sportedző szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja az oktatáson résztvevő kezdő-, középhaladó- és haladó sportolók foglalkozásait, rövid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését.

Sportedző (Taekwondo sportág)

A taekwondo sportedző szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja a sportolók, csa- patok rövid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését.

Sportedző (Tájékozódási futás sportág)

A tájékozódási futás sportedző szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja az oktatá- son résztvevő kezdő-, középhaladó- és haladó versenyzők foglalkozásait, rövid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését.

Sportedző (Tenisz sportág)

A tenisz sportedző szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja az oktatáson résztve- vő kezdő-, középhaladó- és haladó játékosok foglalkozásait, rövid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését.

Sportedző (Testépítés-fitness sportág)

A testépítés-fitness sportedző szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja a sportolók, csapatok rövid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését.

Sportedző (Triatlon sportág)

A triatlon sportedző szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja a rábízott sportolók rövid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését.

Sportedző (Úszás sportág)

Az úszó sportedző szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja a sportolók, csapatok rövid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését.

Sportedző (Versenytánc sportág)

A sportedző szakember (versenytánc sportágban) célirányosan tervezi, szervezi és irányítja a versenytáncosok rövid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését.

Sportedző (Vitorlázás sportág)

A vitorlázás sportedző olyan szakember, akik a versenyzésbe való bekapcsolódásra nevelik tanítványaikat, és tisztában vannak a sportági képességek fejlesztésének lehetőségével, a rájuk bízott versenyzők teljesítmény fejlesztésének módszertanával.

Sportedző (Vívás sportág)

A vívás sportedző szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja a sportolók rövid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését.

Sportedző (Vízilabda sportág)

A vízilabda sportedző szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja a sportolók, csapatok rövid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését.

Sportoktató (Evezés sportág)

Az evezés sportoktató szakember célirányosan életkornak és nemnek megfelelően tervezi, szervezi és irányítja az oktatáson résztvevők foglalkozását. Tisztában van a sportág hazai és nemzetközi történetével.

Sportoktató (Grappling sportág)

A grappling sportoktató szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja az oktatáson résztvevők foglalkozását.

Sportoktató (Ju-jitsu sportág)

A ju-jitsu sportoktató szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja az oktatáson részt- vevők foglalkozását.

Sportoktató (Kajak-kenu sportág)

A kajak-kenu sportoktató szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja az oktatáson résztvevők foglalkozását. Tisztában van a sportág hazai és nemzetközi történetével.

Sportoktató (Karate sportág)

A karate sportoktató szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja az oktatáson résztvevők foglalkozását. Tisztában van a sportág hazai és nemzetközi történetével, filozófiaivallási hátterével, értékrendszerével, társadalmi-pedagógiai jelentőségével, helyzetével hazánkban és a nemzetközi sportvilágban.

Sportoktató (Kick-box sportág)

A kick-box sportoktató szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja az oktatáson résztvevők foglalkozását.

Sportoktató (Muaythai sportág)

A Sportoktató (muaythai sportágban) szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja az oktatáson résztvevők foglalkozását.

Sportoktató (Snowboard sportág)

A snowboard oktató a hazai vagy külföldi síterepeken, oktatói munkát lát el sportágában. Szakágtól függetlenül, alapjaiban látja át a snowboardozás összefüggéseit, legyen az havas, műanyagpályás, vagy bármilyen egyéb felület, ahol snowboardozni lehet.

Sportoktató (Tájékozódási futás sportág)

A tájékozódási futás sportoktató szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja az okta- táson résztvevők foglalkozását.

Sportoktató (Tenisz sportág)

A tenisz sportoktató szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja az oktatáson részt- vevő kezdő és középhaladó játékosok foglalkozásait.

Sportoktató (Testépítés-fitness sportág)

A testépítés-fitness sportoktató szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja az oktatáson résztvevők foglalkozását. Tisztában van a sportág hazai és nemzetközi történetével.

Sportoktató (Úszás sportág)

Az úszó sportoktató szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja az úszás oktatáson résztvevők foglalkozását. Tisztában van a sportág hazai és nemzetközi történetével.

Sportoktató (Vívás sportág)

A vívás sportoktató szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja az oktatáson résztvevők foglalkozását. Tisztában van a sportág hazai és nemzetközi történetével.