Pedagógiai munkatárs (Gyógypedagógiai asszisztens) tanfolyam
Ha segítő szakmára vágysz! Bármikor visszanézhető online órákkal!
Hivatásodnak érzed mások segítését? Olyan munkakörre vágysz, ahol fontos a személyes kapcsolódás? Gyógypedagógiai asszisztens képzésünkön online tanórák során sajátíthatod el a szakmai ismereteket és teljesítheted vágyad. Ha empatikus vagy és szeretsz másokról gondoskodik, Neked ajánljuk ezt a tanfolyamot!
GYÓGYPEDAGÓGIAI ASSZISZTENS KÉPZÉS
A legfontosabb információk a tanfolyammal kapcsolatban
Újonnan induló tanfolyam!
Képzés neve:
Pedagógiai munkatárs (Gyógypedagógiai asszisztens)
További információért hívd kolléganőnket a +36 (30) 700 8999-es vagy a +36 (37) 540 042-es telefonszámon!
Tanfolyam indulása:  
2024. május 26.
Dokumentumok leadási határideje:
2024. május 20.
Oktatási napok:
hétvége
Képzés időtartama
5 hónap
Képzés megkezdésének feltételei:
érettségi végzettség

Oktatás típusa:
kontakt óra online segédanyaggal, gyakorlati helyi foglalkozással
Oktatás értékelése:
4,9
Miért válassz bennünket?
Valljuk, hogy a tanulás a legjobb befektetés, mert senki sem veheti el tőled. Az OKTAT60 Kft. közel 25 évnyi tapasztalattal rendelkezik az oktatás terén. A céljaid megvalósításához azért válassz bennünket, mert:
  • Képzéseinken már 45.000-en vettek részt.
    Ennyi embernek adtunk olyan keresett szaktudást, amivel könnyen és gyorsan el tudtak helyezkedni a munkaerőpiacon.
  • Komplex megoldásokat kínálunk.
    A digitális oktatás lehetővé teszi a rugalmasságot, felkészült oktatóink naprakész tudása pedig a garantálja a megfelelő szakmai színvonalat. Ha szeretnél, akkor tovább is tanulhatsz, hiszen számos képzésünkhöz biztosítunk ráépülő tanfolyamokat.
  • Képzéseink országosan elérhetőek.
    Nem kell több száz kilométert utaznod az órákra, hanem kiválaszthatod a számodra legmegfelelőbb megoldást. Ez egy remek lehetőség ahhoz, hogy munka mellett is tanulhass.
A tanfolyam ára:

170.000Ft

+ vizsgadíj (részletfizetés lehetséges)
Jelentkezem!
Miért érdemes a Pedagógiai munkatárs (Gyógypedagógiai asszisztens)tanfolyamot választanod?
Ha olyan szakmát szeretnél elsajátítani, amiben másoknak segíthetsz, akkor ez a képzés pont neked való. A képzés egy része online valósul meg, így saját időbeosztásod szerint sajátíthatod el az elméleti ismereteket, amiket gyakorlati helyeden már hasznosíthatsz. Gyógypedagógiai asszisztensként segítője és támasza lehetsz a speciális nevelési igényű személyeknek. Ez nem csak egy munka, ez egy hivatás, hiszen bizalmi szerepbe kerülsz! Azért jó gyógypedagógiai asszisztensnek lenni, mert:
Fontos munkakör
Gyógypedagógiai asszisztensként bizalmi munkakörbe kerülsz. A sajátos nevelési igényű személyek életében meghatározó szerepet töltenek be a segítők, akik hittel támogatják őket.
Részese lehetsz a csodának
A mindennapok során részese leszel annak a csodának, amint a különleges bánásmódot igénylő egyén kinyílik, fejlődik. Mindezt a te munkádnak köszönhetően. Szakmai tudásoddal segítheted őket ebben a folyamatban.
Pedagógiai pálya
Napjainkban a pedagógiai pálya felértékelődik, hiszen rájönnek az emberek, hogy a pedagógusok jelentős hatással vannak a gyermek és a család életére, főként a sajátos igényű személyek esetében.
HOGYAN ZAJLIK A PEDAGÓGIAI MUNKATÁRS (GYÓGYPEDAGÓGIAI ASSZISZTENS) TANFOLYAM?
1. lépés - jelentkezz!
Jelezd érdeklődésed a Pedagógiai munkatárs (Gyógypedagógiai asszisztens) képzésre az oldalon található űrlap kitöltésével!
2. lépés - kezdjük a tanulást!
Az online előre felvett tanórákat a Moodle-be feltöltve találhatod meg.
3. lépés - vizsgázz le sikerrel!
Ha a képesítő vizsga sikeres, akkor megkapod a képesítő bizonyítványt.
1. lépés - jelentkezz!

A jelentkezés menete:

Jelezd érdeklődésed a Pedagógiai munkatárs (Gyógypedagógiai asszisztens) tanfolyamra az oldalon található űrlap kitöltésével! Ezt követően felvesszük veled a kapcsolatot és egyeztetjük a részleteket, a szükséges dokumentumokat, a szerződéskötés módját, időpontját.
2. lépés - kezdjük a tanulást!

A tananyagot bármikor visszanézheted

Az online előre felvett tanórákat a Moodle-be feltöltve találhatod meg. Tananyagról-tananyagra haladva nézd meg, dolgozd fel, jegyzetelj, tanulj! Akkor tudsz a soron következő tananyagra lépni, ha az aktuális tananyaghoz tartozó tesztet 51 %-os szinten teljesíted. A tananyagokat bármikor visszanézheted.

Természetesen lehetőséged lesz arra, hogy feltedd a kérdéseidet az oktatóknak, emellett lesznek olyan alkalmak, amelyek személyes megjelenést kívánnak, mint például bizonyos gyakorlati foglalkozások, képzést záró vizsga, amelyek időpontját és helyszínét előzetesen egyeztetjük. Oktatóink a segítségedre lesznek mindenben.
3. lépés - vizsgázz le sikerrel!

Tanulás

Az utolsó két alkalom kontakt óra - az utolsó képzési napon kerül sor a képzést záró vizsgára, aminek a sikeres teljesítése esetén tanúsítványt kapsz.
A tanúsítvánnyal jelentkezhetsz a képesítő vizsgára az akkreditált vizsgaközpontba. A képesítő vizsgának három része van: az írásbeli, a szóbeli és a gyakorlati vizsgatevékenység.
Ha a képesítő vizsga sikeres, akkor megkapod a képesítő bizonyítványt. Ennek birtokában pedig indulhat az álláskeresés, ami - tekintettel az ágazatra jellemző munkaerőhiányra – várhatóan nem fog sokáig tartani.

Részletfizetési lehetőség:

Egyösszegű fizetés esetén
Miért előnyös egyben befizetni a tanfolyam árát? 
Mert így nem kell a részletekkel bajlódnod

170.000Ft

+ vizsgadíj
Jelentkezem!
Részletfizetés esetén
Ha neked kényelmesebb részletekben kifizetni:
4 részletben

170.000Ft

+ vizsgadíj
Ezt szeretném!

Online tanfolyamindító – július 31., 9:00

Pedagógiai munkatárs (Gyógypedagógiai asszisztens)

Tanfolyamindító megbeszélésünkön online is részt vehet. Amennyiben Ön ezt a lehetőséget választja, kérjük, töltse ki a regisztrációhoz szükséges adatlapot. Az űrlap elküldését követően a megadott e-mail címre érkezni fog egy regisztrációt megerősítő üzenet, amelyen keresztül véglegesíteni tudja regisztrációját.

Pedagógiai munkatárs (Gyógypedagógiai asszisztens) szakképesítés leírása

Munkaterület, munkakör leírása

A gyógypedagógiai asszisztens bölcsődében, integrált óvodában, iskolában, speciális óvodában, iskolában, speciális gyermekotthonban, speciális lakásotthonban és felnőtt fogyatékosok intézményeiben, felsőfokú végzettségű szakember, irányítása mellett végzi szakirányú munkáját. Részt vesz a közvetlen gyógypedagógiai munkában az intézményen belüli és kívüli programok, szabadidős tevékenységek előkészítésében, szervezésében és lebonyolításában. Felügyeli, kíséri a gyermekeket/tanulókat, csoportokat. A gyógypedagógus/pedagógus útmutatásai alapján ellátja a sajátos nevelési igény-specifikus, fogyatékosság-specifikus, gyógypedagógiai asszisztensi feladatokat.

Közreműködik a sajátos nevelési igényű személyek körében végzett általános jellegű nevelési, oktatási, gondozási feladatokban, a tanórák előkészületeiben és lebonyolításában, a higiénés szokásrendszer kialakításában, valamint a közösen végezhető munkatevékenységekben. Segít az intézmény és a család kapcsolatának koordinálásában. Betartja a titoktartási kötelezettséget. Munkáját a sajátos nevelési igényű, fogyatékos személyekkel, családtagjaikkal, és más szakemberekkel történő kölcsönös tisztelet, tolerancia és hatékony kommunikáció határozza meg.

Képzés megkezdésének feltétele

Iskolai előképzettség

érettségi végzettség

Megszerezhető dokumentum típusa

Képesítő bizonyítvány

Tervezett időtartam

900 óra

Az előzetes tudásszint felmérése biztosított, az óraszám ennek függvényében változhat.

Képesítő vizsgára bocsátás feltételei

A szakmai képzés követelményeinek teljesítéséről, a képző intézmény által kiállított tanúsítvány.
80 órás szakmai gyakorlat teljesítését igazoló dokumentum leadása

Vizsga részei

Gyakorlati / Projektfeladat

Szituációs feladatok megoldása, szituáció elemzése, helyzetgyakorlatok, megoldási javaslat készítése, vagy megadott információk birtokában tananyagtartalomhoz kapcsolódóan a gyógypedagógiai nevelést, oktatást, gondozást szemléltetést, segítő eszköz kiválasztása, bemutatása.

Írásbeli vizsga

Központi írásbeli vizsgatevékenység

Szóbeli vizsga

Központi szóbeli vizsgatevékenység

Költségek

Tanfolyam díja *

170.000 Ft

* A feltüntetett ár a képzéssel kapcsolatos összes költséget tartalmazza. A vizsga díj nem része a tanfolyam díjának!

Vizsga díja **

50.000 – 70.000 Ft

** A vizsgadíj tájékoztató jellegű adat, az akkreditált vizsgaközpont számára fizetendő.

További információ a képzésről

Pedagógiai munkatárs (Gyógypedagógiai asszisztens)

Amennyiben felkeltette érdeklődésed a fenti leírás és konkrét információkat szeretnél megtudni a képzésről – várható indulás, képzés időtartama –, abban az esetben kérjük, töltsd ki és küldd el az alábbi űrlapot. Az űrlap elküldése nem kötelez jelentkezésre és nem jár semmilyen egyéb kötelezettséggel, csupán segíti a kapcsolatfelvételt és a tájékoztatást.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram