Emelőgép-ügyintéző szakképesítés leírása

Munakterület, munkakör leírása

A gazdaság működése elképzelhetetlen az emelőgépek üzeme nélkül. A balesetmentes működés egyik feltétele az emelőgép-ügyintéző alkalmazása. Az emelőgép-ügyintéző gondoskodik: a biztonságos üzemeltetésére vonatkozó jogszabályokban, szabványokban, gyártói dokumentációban előírtak betartatásáról az időszakos vizsgálatok személyi és tárgyi feltételeiről, azt a jogosultságától függően elvégzi; megszervezi a hiányosságok javítását, biztosítja a használathoz szükséges állapotot; az emelőgép és a teherfüggesztő eszköz előírásszerű használatáról; ellenőrzi az emelőgép kezelők jogosultságát; oktatja az emelés irányítót, kötözőt az ismereteik elsajátításában; szervezi az emelőgépek üzembe helyezését, a teherfüggesztő eszköz előírt okmányait, dokumentációit; az emelőgép kezelőnek biztosítja az emelőgép használati utasítását; egyezteti az időszakos vizsgálatok, javítások idejét; az üzembiztonságot érintő eseményeket írásban rögzíti vagy rögzítteti, az e tárgyú feljegyzéseket megőrzi; a tapasztalatait az emelőgépek beszerzésében hasznosítja.

Képzés megkezdésének feltételei

Iskolai előképzettség

érettségi végzettség

Egészségügyi alkalmassági vizsgálat

szükséges

Megszerezhető dokumentum típusa

Képesítő bizonyítvány

Tervezett időtartam

160 óra

Az előzetes tudásszint felmérése biztosított, az óraszám ennek függvényében változhat.

Képesítő vizsgára bocsátás feltételei

A szakmai képzés követelményeinek teljesítéséről, a képző intézmény által kiállított tanúsítvány.

Vizsga részei

Írásbeli vizsga

Az emelőgépekre vonatkozó előírások ismerete

Projektfeladat

Legfeljebb 1t teherbírású és 1,5m magasságra emelhető vezetőkosarú emelőgépen fővizsgálatot végez a vonatkozó szabvány alapján szemrevételezéssel, tapintással, mérőeszközzel, mérőműszerrel. Továbbá elvégzi a rendelkezésére bocsátott három különféle anyagból készített teherfelvevő időszakos vizsgálatát.

Költségek

Tanfolyam díja *

170.000 Ft

* A feltüntetett ár a képzéssel kapcsolatos összes költséget tartalmazza. A vizsga díj nem része a tanfolyam díjának!

Vizsga díja **

50.000 Ft

** A vizsgadíj tájékoztató jellegű adat, az akkreditált vizsgaközpont számára fizetendő.

További információ a képzésről

Emelőgép-ügyintéző

Amennyiben felkeltette érdeklődésed a fenti leírás és konkrét információkat szeretnél megtudni a képzésről – várható indulás, képzés időtartama –, abban az esetben kérjük, töltsd ki és küldd el az alábbi űrlapot. Az űrlap elküldése nem kötelez jelentkezésre és nem jár semmilyen egyéb kötelezettséggel, csupán segíti a kapcsolatfelvételt és a tájékoztatást.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram