Ingatlankezelő szakképesítés leírása

Munkaterület, munkakör leírása

Az ingatlankezelő megbízási szerződés alapján, az ingatlan jellemzőinek ismeretében -gazdasági elemzés alapján - tervajánlatot készít az ingatlan fenntartására, fejlesztésére, hasznosítására, valamint ingatlanbefektetési tanácsokat ad. Az ingatlankezelő több tudományterületet érintő interdiszciplináris feladatai keretében ellátja egy ingatlan funkcionálisan meghatározott hasznosítási, üzemeltetési és felügyeleti feladatait. A különböző funkciójú ingatlanokhoz (irodaház, üzemcsarnok, lakóház, vegyes funkció stb.) kapcsolódó speciális jogi környezetet, valamint a tulajdonosi igényeket figyelembe véve önállóan megszervezi az ingatlan problémamentes, üzemszerű, költséghatékony működésének feltételeit.

Az ingatlankezelő

javaslatot készít a tervszerű műszaki karbantartás folyamatára, valamint a felújítási munkálatokra; megszervezi az ezek elvégzéséhez szükséges feladatokat, együttműködik a végrehajtást végző partnerekkel és felügyeli azok munkáját  /  kidolgozza és működteti az ingatlan műszaki felügyeleti rendszerét  /  felelős az ingatlan vagyonvédelmi rendszerének működéséért, az élet-, tűz- és vagyonvédelem megszervezéséért és biztosításáért  /  kapcsolatot tart a közműszolgáltatókkal és hatóságokkal  /  tervajánlatot készít az ingatlan fenntartására, fejlesztésére, hasznosítására, ingatlanbefektetési tanácsokat ad  /  segíti az épület tulajdonosát a pénzügyi és vagyonkezelési céljai elérésében  /  közreműködik a bérlői portfólió összeállításában, a piaci szegmentálásban, bérlőmegtartási és vonzási stratégiákat dolgoz ki  /  tervezi és irányítja az ingatlan gazdálkodását  /  elszámolásokat és riportokat készít a gazdálkodás jellemzőiről  /  követi a jogszabályi változásokat és figyelemmel kíséri a műszaki (építészeti, épületgépészeti, környezetvédelmi) fejlődést.

Képzés megkezdésének feltételei

Iskolai előképzettség

érettségi végzettség

Szakmai előképzettség

Társasházkezelő szakképesítés

Megszerezhető dokumentum típusa

Képesítő bizonyítvány

Tervezett időtartam

240 óra

Az előzetes tudásszint felmérése biztosított, az óraszám ennek függvényében változhat.

Képesítő vizsgára bocsátás feltételei

A szakmai képzés követelményeinek teljesítéséről, a képző intézmény által kiállított tanúsítvány.

Egyéb feltételek

A képesítő vizsgára bocsátás feltételeként benyújtandó a vizsgázó által elkészített Záródolgozat.

Vizsga részei

Írásbeli vizsga

Ingatlankezelés alapjai írásbeli vizsga

Projektfeladat

Ingatlankezelés alapjai záródolgozat és prezentáció

Költségek

Tanfolyam díja *

280.000 Ft

* A feltüntetett ár a képzéssel kapcsolatos összes költséget tartalmazza. A vizsga díj nem része a tanfolyam díjának!

Vizsga díja **

50.000 – 70.000 Ft

** A vizsgadíj tájékoztató jellegű adat, az akkreditált vizsgaközpont számára fizetendő.

További információ a képzésről

Ingatlankezelő

Amennyiben felkeltette érdeklődésed a fenti leírás és konkrét információkat szeretnél megtudni a képzésről – várható indulás, képzés időtartama –, abban az esetben kérjük, töltsd ki és küldd el az alábbi űrlapot. Az űrlap elküldése nem kötelez jelentkezésre és nem jár semmilyen egyéb kötelezettséggel, csupán segíti a kapcsolatfelvételt és a tájékoztatást.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram