• Bolti hentes

    OKJ 31 541 01
    E-000289/2014/A065

A(z) Bolti hentes részszakképesítés leírása
OKJ 31 541 01 / E-000289/2014/A065
A képesítés megszerzésével az alábbi feladatokat tudod ellátni

Húsrészeket szakszerűen előkészít, testtáji darabolást, csontozást végez, hús és húskészítmény hűtőpultra helyezését végzi, kereskedelemben értékesítést végez, kiszolgálja a vevőket.

A részszakképesítéssel rendelkező képes: átvenni a munkaterületet; anyagokat átvenni, készletezni; felmérni, előkészíteni a szükséges anyagokat, eszközöket; betartani a munka-, tűz-, környezetvédelmi, higiéniai és minőségbiztosítási előírásokat; testtáji darabolást végezni, testet húsrészekre bontani; húsrészeket formázni, csontozni; kereskedelemben húst és húskészítményt értékesíteni, kiszolgálni; hús, húskészítmény pultra történő előkészítését végezni; vevőket kiszolgálni; adatot rögzíteni, feldolgozni, szolgáltatni, dokumentálni; eszközöket használni, gépeket kezelni; betartani a tevékenységre

Betölthető munkakörök

Csontozó / Húsaprító / Húselőkészítő / Húsosztályozó / Húsvizsgáló / Hússzeletelő / Kézi csontozó (húsipari) / Sertéscsontozó

A képzés megkezdésének feltételei, részletek
Iskolai előképzettség
alapfokú iskolai végzettség /ennek hiányában a képzés megkezdhető a(z) élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában/
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat
szükséges
Elmélet / gyakorlat aránya
20% / 80%
Szakmai követelménymodulok

10891-16 - Mikrobiológia, higiénia és minőségbiztosítás
10928-16 - Darabolás, csontozás
10930-16 - Húsipari értékesítés

Komplex szakmai vizsga
A vizsgafeladat megnevezése
Darabolás, csontozás, húsipari értékesítés
A vizsgafeladat ismertetése
Elvégzi a vágóállat testtáji darabolását, húsrészekre bontását, csontozását, osztályozását, kiszolgálja a vevőket.
A vizsga időtartama 90 perc, értékelési súlyaránya 80%.
A vizsgafeladat megnevezése
Darabolás, csontozás, húsipari értékesítés
A vizsgafeladat ismertetése
A szóbeli vizsgatevékenység központilag összeállított vizsgakérdései a 4. Szakmai követelmények pontban szereplő szakmai követelménymodulok témaköreiből a darabolás, csontozást és a húsipari értékesítést tartalmazzák.
A vizsga időtartama 30 perc, értékelési súlyaránya 20%.
Költségek
Képzés teljes költsége* /Hatvan/
193 000 Ft
Tanfolyam díja
163 000 Ft
Komplex szakmai vizsga díja
30 000 Ft

* A feltüntetett ár a képzéssel kapcsolatos összes költséget tartalmazza.

Ez a weboldal cookie-kat használ. A Bezár gombra kattintva Ön elfogadja ezt. További részletek

Egy EU-s törvény alapján kötelező tájékoztatni a honlap látogatóit, hogy a weboldal cookie-t használ. Ha ezzel Ön nem ért egyet, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását!
Jogi közlemény

Bezárás