Élelmezésvezető tanfolyam
bármikor visszanézhető online órákkal és felkészült oktatókkal
Szereted a kihívásokat és kreatív vagy? Érdekel a gasztronómia? Válaszd élelmezésvezető tanfolyamunkat, és egy olyan szakma ismereteit sajátíthatod el, amiben mindegyikében részed lesz! Ha elhivatott vagy az egészséges táplálkozás iránt, akkor ez a tanfolyam neked való! Felkészült, naprakész oktatóktól tanulhatod meg, hogyan állítsd össze megfelelően az étkezést, szem előtt tartva a szükséges előírásokat. Sajátítsd el azokat a kulcskompetenciákat, amik a sikerhez vezetnek!
A legfontosabb információk a tanfolyammal kapcsolatban
Tanfolyamunk szervezés alatt!
Képzés neve:
Élelmezésvezető
További információért hívd kolléganőnket a +36 (30) 700 8999-es vagy a +36 (37) 540 042-es telefonszámon.
Tanfolyam indul:  
szervezés alatt
Dokumentumok leadási határideje:
folyamatos
Képzés időtartalma:  
4 hónap
Oktatási napok:
megbeszélt ütemezés szerint
Szükséges végzettség:
Érettségi végzettség
Szakmai előképzettség: programkövetelmény szerint
Szakma gyakorlat: programkövetelmény szerint
Egészségügyi alkalmasság
Oktatás típusa:
kontakt óra online segédanyaggal, gyakorlati helyi foglalkozással
Miért válassz bennünket?
Valljuk, hogy a tanulás a legjobb befektetés, mert senki sem veheti el tőled. Az OKTAT60 Kft. közel 25 évnyi tapasztalattal rendelkezik az oktatás terén. A céljaid megvalósításához azért válassz bennünket, mert:
  • Képzéseinken már 45.000-en vettek részt.
    Ennyi embernek adtunk olyan keresett szaktudást, amivel könnyen és gyorsan el tudtak helyezkedni a munkaerőpiacon.
  • Komplex megoldásokat kínálunk.
    A digitális oktatás lehetővé teszi a rugalmasságot, felkészült oktatóink naprakész tudása pedig a garantálja a megfelelő szakmai színvonalat. Ha szeretnél, akkor tovább is tanulhatsz, hiszen számos képzésünkhöz biztosítunk ráépülő tanfolyamokat.
  • Képzéseink országosan elérhetőek.
    Nem kell több száz kilométert utaznod az órákra, hanem kiválaszthatod a számodra legmegfelelőbb megoldást. Ez egy remek lehetőség ahhoz, hogy munka mellett is tanulhass.
A tanfolyam ára:

170.000Ft

+ vizsgadíj (részletfizetés lehetséges)
Jelentkezem!
Miért érdemes az Élelmezésvezető tanfolyamot választanod?
Ha a közétkeztetésben szeretnél elhelyezkedni; elhivatást érzel az egészséges életmód kapcsán, akkor ezzel a képzéssel minden szükséges információt elsajátíthatsz felkészült, szakképzett oktatóinktól. Élelmezésvezetőként hatást gyakorolhatsz ezen gasztronómiai szolgáltatásra; változatosabbá, színesebbé teheted a kínált élelmiszereket. Azért válaszd az élelmezésvezető tanfolyamot, mert:
Használhatod kreativitásod
Élelmezésvezetőként biztosan szükséged lesz a kreativitásodra, hiszen a jogszabályok adta keretek közt kell az étlapokat megtervezned úgy, hogy az költséghatékony, mégis ízletes legyen. Használd fantáziád az alapanyagok, az elkészítés vagy akár a tálalás során is, hogy szívesen fogyasszák az általad megálmodott menüt.

Megfelelsz a jogszabályi előírásoknak
A 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet szerint a közétkeztetésben csak olyan személy alkalmazható élelmezésvezetőként, aki dietetikus képesítéssel, OKJ-s rendszerű vagy államilag elismert élelmezésvezető szakképesítéssel rendelkezik. Utóbbit tanfolyamunk elvégzésével és sikeres képesítő vizsgával te is megszerezheted.
Elméd biztosan friss marad
A számításokon, tervezéseken, szervezésen túl az 5 évenkénti kötelező továbbképzés biztosítani fogja azt, hogy naprakész maradj; ismerd az aktuális hazai és nemzetközi trendeket; esetleges jogszabályváltozásokat.
HOGYAN ZAJLIK AZ Élelmezésvezető KÉPZÉS?
1. lépés - jelentkezz!
Jelezd érdeklődésed az Élelmezésvezető képzésre az oldalon található űrlap kitöltésével!
2. lépés - kezdjük a tanulást!
Az online vagy előre felvett tanórákat a Moodle-be feltöltve találhatod meg.
3. lépés - vizsgázz le sikerrel!
Ha a képesítő vizsga sikeres, akkor megkapod a képesítő bizonyítványt.
1. lépés - jelentkezz!

A jelentkezés menete:

Jelezd érdeklődésed az Élelmezésvezető képzésre az oldalon található űrlap kitöltésével! Ezt követően felvesszük veled a kapcsolatot és egyeztetjük a részleteket, a szükséges dokumentumokat, a szerződéskötés módját, időpontját.
2. lépés - kezdjük a tanulást!

A tananyagot bármikor visszanézheted

Az online előre felvett tanórákat a Moodle-be feltöltve találhatod meg. Tananyagról-tananyagra haladva nézd meg, dolgozd fel, jegyzetelj, tanulj! Akkor tudsz a soron következő tananyagra lépni, ha az aktuális tananyaghoz tartozó tesztet 51 %-os szinten teljesíted. A tananyagokat bármikor visszanézheted.

Természetesen lehetőséged lesz arra, hogy feltedd a kérdéseidet az oktatóknak, emellett lesznek olyan alkalmak, amelyek személyes megjelenést kívánnak, mint például bizonyos gyakorlati foglalkozások, képzést záró vizsga, amelyek időpontját és helyszínét előzetesen egyeztetjük. Oktatóink a segítségedre lesznek mindenben.
3. lépés - vizsgázz le sikerrel!

Tanulás

A tanúsítvánnyal jelentkezhetsz a képesítő vizsgára az akkreditált vizsgaközpontba.
A képesítő vizsgának két része van: az írásbeli (Élelmezésvezető feladatai) és a projektfeladat (Élelmezésvezető gyakorlati feladatai).

Ha a képesítő vizsga sikeres, akkor megkapod a képesítő bizonyítványt. Ennek birtokában pedig indulhat az álláskeresés, ami - tekintettel az ágazatra jellemző munkaerőhiányra – várhatóan nem fog sokáig tartani.

Élelmezésvezető szakképesítés leírása

Munkaterület, munkakör leírása

Megszervezi és ellenőrzi az élelmezési üzem munkáját, törekedve a költséghatékony működésre. Elkészíti az általános és a speciális táplálkozáshoz szükséges ételek kalkulációit, nyersanyagkiszabati ívet vezet, és veszteségszámításokat végez. Dietetikus munkatársak bevonásával komplett napi, heti, havi étlapot és/vagy étrendet tervez, állít össze, szükség szerint sze-mélyre szabottan. Tápanyagszükséglet kalkulációt készít a különböző korcsoportokba tartozók, táplálkozásra érzékeny betegségben vagy allergiában szenvedők részére az ételallergia és táplálékintolerancia szigorú szabályainak betartása mellett. A táplálkozásnak, mint kiegészítő gyógymódnak ismerése és alkalmazása mellett gazdaságosan vezeti, irányítja a közétkeztetést ellátó üzemet. Adminisztrációs feladatokat lát el, és információs rendszert működtet. Munka-tervet, takarítási rendet készít. HACCP rendszert üzemeltet és ellenőriz. Beszerzést irányít és ellenőriz. Készletgazdálkodást végez, együttműködik a szakhatóságokkal és segíti azok ellenőrző munkáját. Ellenőrzési tervet készít az érvényben lévő jogszabályok, előírások betartatásához. Megtervezi a napi étkeztetést a rendelkezésre álló tárgyi-, személyi- és anyagi feltételek szerint. Tisztában van a különböző diéták ételkészítési technikáival és alkalmazza azokat. Gondoskodik a dolgozók szakmai továbbképzéséről. Ösztönzi a dolgozókat a szakmai fejlődésre. Népszerűsíti az egészséges táplálkozást. Folyamatosan fejleszti a szakmai tudását.

Tervezett időtartam

100 óra

Az előzetes tudásszint felmérése biztosított, az óraszám ennek függvényében változhat.

Képzés megkezdésének feltételei

Iskolai előképzettség

Érettségi végzettség

Szakmai előképzettség

510132306 Szakács szaktechnikus / 510132302 Cukrász szaktechnikus / 510132308 Vendégtéri szaktechnikus / 42 5 5129 169 0 28 Vendéglátó technikus / 52 7822 02 Vendéglátó technikus / 54 811 01 Vendéglátás-szervező / 52 811 01 Vendéglős / 54 811 01 Vendéglátásszervező-vendéglős / 54 811 01 Vendéglátásszervező / 34 811 03 Pincér / 34 811 04 Szakács / 34 811 01 Cukrász / 33 7822 01 Pincér / 33 7826 02 Szakács / 33 7826 01 Cukrász / 54 3434 04 Vendéglátó menedzser / 52 7822 02 Vendéglátó technikus / 55 7822 01 Vendéglátó szakmenedzser / 33 811 02 1000 00 00 Pincér / 33 811 03 1000 00 00 Szakács / 33 811 01 1000 00 00 Cukrász / 42 2 5123 08 20 08 Pincér / 42 2 5124 08 20 09 Szakács / 42 2 5122 08 20 01 Cukrász / 42 9 5129 09 80 12 Vendéglátó menedzser / 42 5 3129 16 90 28 Vendéglátó technikus / 52 811 02 0000 00 01 Vendéglős / 52 811 02 0001 52 01 Vendéglátásszervező / 2101 Cukrász / 2103 Szakács / 2102 Felszolgáló / vendéglátás szálloda szakos közgazdász / közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon / okleveles vendéglátóipari üzemgazdász

Szakmai gyakorlat

34 811 03 Pincér, 34 811 04 Szakács, 34 811 01 Cukrász, 33 7822 01 Pincér, 33 7826 02 Szakács, 33 7826 01 Cukrász, 54 3434 04 Vendéglátó menedzser, 52 7822 02 Vendéglátó technikus, 55 7822 01 Vendéglátó szakmenedzser, 33 811 02 1000 00 00 Pincér, 33 811 03 1000 00 00 Szakács, 33 811 01 1000 00 00 Cukrász, 42 2 5123 08 20 08 Pincér, 42 2 5124 08 20 09 Szakács, 42 2 5122 08 20 01 Cukrász, 42 9 5129 09 80 12 Vendéglátó menedzser, 42 5 3129 16 90 28 Vendéglátó technikus, 52 811 02 0000 00 01 Vendéglős, 52 811 02 0001 52 01 Vendéglátásszervező, 2101 Cukrász, 2103 Szakács, 2102 Felszolgáló; vendéglátás szálloda szakos közgazdász, közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon, okleveles vendéglátóipari üzemgazdász előképzettség esetén pincér, szakács, cukrász munkakörben eltöltött összefüggő 2 év szakmai gyakorlat.

Egészségügyi alkalmassági követelmény

szükséges

Képesítő vizsgára bocsátás feltételei

A szakmai képzés követelményeinek teljesítéséről, a képző intézmény által kiállított tanúsítvány.

Megszerezhető dokumentum típusa

Képesítő bizonyítvány

Vizsga részei

Írásbeli vizsga

Élelmezésvezető feladatai

Projektfeladat

Élelmezésvezető gyakorlati feladatai

Költségek

Tanfolyam díja *

170.000 Ft

* A feltüntetett ár a képzéssel kapcsolatos összes költséget tartalmazza. A vizsga díj nem része a tanfolyam díjának!

Vizsga díja **

50.000-70.000 Ft

** A vizsgadíj tájékoztató jellegű adat, az akkreditált vizsgaközpont számára fizetendő.

További információ a képzésről

Amennyiben felkeltette érdeklődésed a fenti leírás és konkrét információkat szeretnél megtudni a képzésről – várható indulás, képzés időtartama –, abban az esetben kérjük, töltsd ki és küldd el az alábbi űrlapot. Az űrlap elküldése nem kötelez jelentkezésre és nem jár semmilyen egyéb kötelezettséggel, csupán segíti a kapcsolatfelvételt és a tájékoztatást.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram