• Kézápoló és
    műkörömépítő

    OKJ 32 815 01
    E-000289/2014/A052

következő
hatvani tanfolyamunk
becsatlakozási határideje


Január 31.


3000 Hatvan,
Nagy Lajos király utca 9.

A(z) Kézápoló és műkörömépítő szakképesítés leírása
OKJ 32 815 01 / E-000289/2014/A052
A képesítés megszerzésével az alábbi feladatokat tudod ellátni

A Kézápoló és műkörömépítő szakember a kéz környéktől ujjhegyig történő ápolásával őrzi meg a kéz egészséges állapotát, vagy szükség esetén az esztétikai hatást is fokozva, ápoló anyagok, technológiák, alkalmazásával javítja azt. A köröm ápolása során hagyományos (klasszikus) manikűr technológiát vagy (modern) francia manikűr technológiát alkalmaz, esetenként a japán manikűrrel, vagy díszítéssel kiegészítve. A műköröm anyagokkal tipes-, sablonos-, megerősítő-, körömágy hosszabbító-, díszítő- vagy töltés technológiát alkalmazva a zselé vagy a porcelán anyagok tulajdonságait felhasználva készít szebb, teherbíróbb műkörmöket. A kezelést szinten tartó házi tanáccsal látja el a vendéget. Különösen ügyel arra, hogy egészséget veszélyeztető vagy egészségre ártalmas következményeket a végzett szolgáltatás során ne idézzen elő. Csak egészséges kézen dolgozhat. A szolgáltatás megkezdésekor végzett állapotfelmérés alkalmával, ha az egészséges állapottól eltérő elváltozást észlel, dönt a szolgáltatás elvégzésének módjáról, vagy orvosi segítség igénybevételét ajánlja. A szakképesítéssel rendelkező képes: a kézápoló, műkörömépítő szalon megtervezésére és a mindenkori hatályos jogszabályok szerinti működtetésére; felkészülni a szépészeti szolgáltatás feladataira; megtervezni és előkészíteni a szolgáltatást; elvégezni a kézápolás folyamatát; elvégezni a műkörömépítés folyamatát, anyagcsoportnak, technikáknak és a kezelési tervnek megfelelően; elvégezni a köröm - és a kutikula ápolását klasszikus,- francia vagy japánmanikűr technológia alkalmazásával; megtervezni és elvégezni a bőrápolási folyamatokat; díszítést végezni; kézápolás- és műkörömépítéshez kapcsolódó egyéb feladatokat végezni; elvégezni a szolgáltatáshoz kapcsolódó egyéb napi feladatokat.

Betölthető munkakörök

Műkörömépítő

A képzés megkezdésének feltételei, részletek
Iskolai előképzettség
alapfokú iskolai végzettség /ennek hiányában a képzés megkezdhető a(z) Egyéb szolgáltatások szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában/
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat
szükséges
Elmélet / gyakorlat aránya
20% / 80%
Szakmai követelménymodulok

11489-16 - Kézápoló, műkörömépítő szalon kialakítása és működtetése
11772-16 - Szolgáltatást megalapozó anatómiai, élettani ismeretek
10250-16 - Kézápolás
10251-16 - Műkörömépítés
11773-16 - Anyagismeret alkalmazásai
11774-16 - Kézápolás, műkörömépítés szakmai ismeretek

Komplex szakmai vizsga
Az A vizsgafeladat megnevezése
Kézápolás (20%)
Az A vizsgafeladat ismertetése
1. Klasszikus manikűr, masszázzsal, lakkozással A kézápolási feladat elvégzésekor a kezelési tervet úgy állítsa össze, hogy a diagnosztizálás során tapasztaltakat figyelembe véve, a köröm ápolása klasszikus manikűr technológiával készüljön. Az ápolási folyamatot masszázs technológiával és a kéznek megfelelő anyagokkal végezze. Egyik kezet díszítse. Díszítéshez egyik kézen piros lakkot használjon és a gyűrűs ujjat egyéb díszítő elemek felhasználásával tegye hangsúlyozottá. A másik kézen japán manikűrt alkalmazzon. (75 perc)
2. Francia manikűr francia lakkozással és díszítéssel, SPA kezeléssel A kézápolási feladat elvégzésekor a kezelési tervet úgy állítsa össze, hogy a diagnosztizálás során tapasztaltakat figyelembe véve, a köröm ápolása francia manikűr technológiával készüljön. Az ápolási folyamatot SPA technológiával és a kéznek megfelelő anyagokkal végezze. Egyik kezet díszítse. Díszítéshez francia lakkozást használjon és a gyűrűs ujjat egyéb díszítő elemek felhasználásával tegye hangsúlyozottá. A másik kézen japán manikűrt alkalmazzon. A kezelések szinten tartásához tegyen ajánlatot házi ápolási módokra és anyagokra. Végezze el az adott szolgáltatást követő valamennyi szükséges műveletet. Tartsa be a higiéniás és munkavédelmi előírásokat. Töltse ki az adott feladatnak megfelelően a vendégkártyát és állítsa össze a számlát. Csak az egészséget nem veszélyeztető, balesetmentes, kész munka értékelhető. (75 perc)
A B vizsgafeladat megnevezése
Műkörömépítés (30%)
A B vizsgafeladat ismertetése
1. Építsen műkörmöt zselé anyagból, tip-es meghosszabbítással, megerősítő technikával. Tartsa be a technika valamennyi szabályát. Megerősítő technikával történő építés esetén az ív a technikától elvárható mértékű, a meghosszabbítás a tartást biztosító 2/3-1/3 arányú, - színében és formájában természetes hatású legyen. Az egyik kézen végezzen gél-lakkozást, és alkalmi díszítést is. (180 perc)
2. Építsen műkörmöt porcelán anyagból tip-es meghosszabbítással. Tartsa be a technika valamennyi szabályát. A megépített köröm meghosszabbítása minimum a tartást biztosító 2/3-1/3 arányú, - a forma a klasszikus franciának megfelelően szögletes, - a meghosszabbítás hófehér színű legyen, a borítás víztiszta anyaggal történjen. A fényvisszaadást polírozással végezze. (180 perc)
3. Építsen műkörmöt levegőre kötő porcelán anyaggal, sablonos technikával. Tartsa be a technika valamennyi szabályát. A megépített köröm meghosszabbítása minimum a tartást biztosító 2/3-1/3 arányú, - a forma a klasszikus franciának megfelelően szögletes, - a meghosszabbítás hófehér színű legyen, a borítás víztiszta anyaggal történjen. A fényvisszaadást polírozással végezze. (180 perc)
4. Építsen műkörmöt zselé anyaggal, sablonos technikával. Tartsa be a technika valamennyi szabályát. Az épített köröm klasszikus francia stílusban épüljön. A meghosszabbítás hófehér anyaggal, - szögletes formára készüljön. A megépített köröm meghosszabbítása minimum a tartást biztosító 2/3-1/3 arányú legyen. A fényvisszaadás fényzselé alkalmazásával történjen. (180 perc)
5. Építsen műkörmöt levegőre kötő porcelán anyaggal, körömágy hosszabbításos technikával. Tartsa be a technika valamennyi szabályát. A körömágy hosszabbító technikával történő építés esetén legalább három szín használata kötelező, a forma szabadon választott, de kézhez illő legyen. A megépített köröm meghosszabbítása tartást biztosító 2/3-1/3 arányú, - a meghosszabbítás hófehér színű legyen. A fényvisszaadás polírozással történjen. (180 perc) 6. Építsen műkörmöt zselé anyaggal, körömágy hosszabbításos technikával. Tartsa be a technika valamennyi szabályát. A körömágy hosszabbító technikával történő építés esetén legalább három szín használata kötelező, a forma szabadon választott, de kézhez illő legyen. A megépített köröm meghosszabbítása tartást biztosító arányú, - a meghosszabbítás hófehér színű legyen. A fényvisszaadás fényzselével történjen. (180 perc)
A C vizsgafeladat megnevezése
Műköröm töltése és díszítése (30%)
A C vizsgafeladat ismertetése
1. Végezze el a 3-4 hete épített műköröm töltését zselé anyaggal, úgy, hogy a fehér vég és a mosolyvonal korrigálása egy korrekt építés feltételeinek megfelelő legyen. A meghosszabbítás mértéke tartást biztosító 2/3-1/3 aránynak feleljen meg. Tartsa be a technika valamennyi szabályát. Az ápolási folyamatot a kéznek megfelelő technológiával, anyagokkal végezze. Egyik kezet díszítse. Díszítéshez piros géllakkot használjon és a gyűrűs ujjat egyéb díszítő elemek felhasználásával tegye hangsúlyozottá. (180 perc)
2. Végezze el a 3-4 hete épített műköröm töltését levegőre kötő porcelán anyaggal. A köröm teljes hosszának kiépítését végezze el körömágy hosszabbító anyaggal. A francia színhatás fehér végének kialakítását felületi festéssel érje el, amihez fehér géllakkot, vagy fehér zselét használjon. A meghosszabbítás mértéke tartást biztosító 2/3-1/3 aránynak feleljen meg. Tartsa be a technika valamennyi szabályát. Az ápolási folyamatot a kéznek megfelelő technológiával, anyagokkal végezze. A gyűrűs ujjakat egyéb díszítő elemek felhasználásával tegye hangsúlyozottá. (180 perc)
Az összes gyakorlati vizsgafeladat időtartama 435 perc, értékelési súlyaránya 80%.
A vizsgafeladat megnevezése
Szakmai szóbeli feladatok
A vizsgafeladat ismertetése
A szóbeli központilag összeállított vizsga kérdései a 4. Szakmai követelmények fejezetben megadott 11489-16 Kézápoló, műkörömépítő szalon kialakítása és működtetése, 11772-16 Szolgáltatást megalapozó anatómiai és élettani ismeretek, 11773-16 Anyagismeret alkalmazásai, 11774-16 Kézápolás, műkörömépítés szakmai ismeretek követelmény modulokhoz tartozó témaköröket tartalmazzák.
A vizsga időtartama 45 perc, értékelési súlyaránya 20%.
Költségek

Képzés teljes költsége * /Hatvan/

175 000 Ft

Tanfolyam díja

145 000 Ft

Komplex szakmai vizsga díja

30 000 Ft

Képzés teljes költsége* /Eger/

180 000 Ft /tanfolyam 150 000 ft, komplex szakmai vizsga 30 000 ft/

Képzés teljes költsége* /Cegléd/

185 000 Ft /tanfolyam 155 000 ft, komplex szakmai vizsga 30 000 ft/

Képzés teljes költsége* /Budapest**/

189 000 Ft /tanfolyam 149 000 ft, komplex szakmai vizsga 40 000 ft/

* A feltüntetett ár a képzéssel kapcsolatos összes költséget tartalmazza.
** Budapesti képzésünk esetén keresd Szabó Ildikót a +36 (30) 367 3571-es telefonszámon.

További információ a képzésről

Kézápoló és műkörömépítő

Amennyiben felkeltette érdeklődésed a fenti leírás és konkrét információkat szeretnél megtudni a képzésről – várható indulás, képzés időtartama –, abban az esetben kérjük, töltsd ki és küldd el az alábbi űrlapot. Az űrlap elküldése nem kötelez jelentkezésre és nem jár semmilyen egyéb kötelezettséggel, csupán segíti a kapcsolatfelvételt és a tájékoztatást.


Postán szeretném megkapni a tájékoztatót (amennyiben ezt a lehetőséget választotottad, kérjük, add meg értesítési címedet)

Elolvastam és megismertem a honlapon található Adatkezelési tájékoztatót
  
Feliratkozom a hírlevélre

Ez a weboldal cookie-kat használ. A Bezár gombra kattintva Ön elfogadja ezt. További részletek

Egy EU-s törvény alapján kötelező tájékoztatni a honlap látogatóit, hogy a weboldal cookie-t használ. Ha ezzel Ön nem ért egyet, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását!
Jogi közlemény

Bezárás