Mit lehet tudni a képzési hitelről?

2020 augusztusában Magyarország Kormánya döntött arról, hogy 2021 tavaszától kedvezményes hitellehetőséggel segíti a felnőttképzésben résztvevőket is. Ez azt jelenti, hogy a 18 és 55 év közötti, legalább 3 hónapos (vagy nemzetgazdasági szempontból kiemelt) képzésben résztvevők képzési hitelt igényelhetnek meghatározott feltételek mellett.

Képzési Hitel1 – szabadon felhasználható

A kedvezményes, félévente változó kamatozású, induláskor 1,99%-on elérhető hitel összege havonta maximum 150.000 Ft lehet (a képzés időtartama alatt vehető igénybe), amelyet a képzésben résztvevő folyószámlájára utalnak. 

Képzési Hitel2 – csak képzési díjra fordítható

Kamatmentes a hitel maximuma a képzési díj összege, de legfeljebb 500.000 Ft lehet, melyet közvetlenül a képző intézmény kap meg. 

A hitelek közös jellemzői: 

  • diákhitel direkt felületen keresztül, online, kizárólag ügyfélkapus eléréssel, elektronikusan igényelhető. 
  • Meglévő Diákhitel1, Diákhitel2 és Diákhitel Plusz szerződés mellett is felvehető. 
  • A futamidő szabadon választható, 1 és 10 év között. 
  • Már meglévő felnőttképzési jogviszony esetén igényelhetőek. 
  • A képzés befejezése után, 3 hónap  türelmi időt követően kell megkezdeni a törlesztést. 
  • Nincs szükség fedezetre
  • Bármikor elő- vagy végtörleszthetőek, rejtett költségeik nincsenek. 
  • Édesanyák  igényelhetik a családi kedvezményt, mely 2 gyermek esetén 50%-os engedményre jogosít, 3 gyermek esetén pedig a teljes hiteltartozása elengedésre kerül. 

Bővebb információk a Diákhitel oldalán. 

Milyen helyszínen vannak a tanfolyamok?

Országosan szervezzük tanfolyamainkat a felmerült igények szerint. Székhelyünk Hatvanban van, itt és Egerben folyamatosan indítunk képzéseket. Egyéb helyszínen megfelelő számú jelentkező esetén, előzetes egyeztetés alapján.

Kiknek ajánljuk tanfolyamainkat?

Cégünk több mint 20 éve foglalkozik felnőttképzéssel. Széles képzési palettát alakítottunk ki a munkaerő-piaci igényekhez igazítva. Tapasztalt, jól felkészült oktatókkal dolgozunk, hogy az oktatás iránti elvárásoknak megfeleljünk, és a szakmai szempontok mellett az ügyfelek egyéni igényeit is szem előtt tartjuk.

Mindenkit bíztatunk, hogy nézzen szét és válogasson honlapunkon lévő képzéseink közül! Ha esetleg olyan tanfolyam érdekelné, amelyet ott nem talál, jelezze felénk és felvesszük önnel a kapcsolatot!

Jelentkezhetek akkor, ha még nem vagyok 18 éves?

A tanköteles kort, azaz 16 életévet betöltött fiatal már jelentkezhet tanfolyamra az adott tanév befejezését követően, de ebben az esetben a szülő/gondviselő aláírása is szükséges a dokumentumokra, felnőttképzési szerződésre.

Jelentkezhetek akkor, ha a választott képzés már elindult?

Igen, amennyiben a képzésnél szerepel a csatlakozási lehetőség. Igény szerint biztosítjuk az előzetes tudásszint felmérését (felnőttképzést kiegészítő tevékenység).

Mennyi ideig tartanak a tanfolyamok?

A képzések időtartamát alapvetően a képzési és kimeneti követelmények, illetve a programkövetelmények határozzák meg. Lehetőséget biztosítunk az előzetes tudásszint felmérésére, amellyel a teljes képzési idő csökkenthető. A részletekkel kapcsolatban keresse munkatársainkat!

Mikor vannak a képzési napok, munka mellett is tudok járni?

A tanfolyamok tervezésekor munkatársaink nagy figyelmet fordítanak arra, hogy megfelelő időpontot válasszanak. A képzések többsége hétvégén, délelőtti vagy délutáni időbeosztással kerül megtartásra. Amennyiben az előírt feltételek adottak, bizonyos esetekben van lehetőség a munkahelyen történő szakmai gyakorlatra is. Az oktatási forma meghatározásánál a képzőknek több lehetőségük van, mint a korábbi, OKJ-s rendszerben, így kiemelten az elméleti oktatásra vonatkozóan online formát is tudunk biztosítani. A részletekkel kapcsolatban kérjük, keressen bennünket!

Van részletfizetési lehetőség?

Szinte minden képzésünk esetében biztosítjuk a kamatmentes részletfizetési lehetőséget a tanfolyam ideje alatt (ezek alól a rövidebb képzések jelenthetnek kivételt, például a gépkezelői jogosítvány megszerzéséhez szükséges hatósági vizsgára felkészítő képzés stb.).

A részletfizetés ütemezését és határidejét a felnőttképzési szerződésben rögzítjük. Amennyiben ezzel kapcsolatban problémája merülne fel, kérjük, minden esetben jelezze az illetékes oktatásszervező felé a mielőbbi rugalmas megoldás érdekében/p>

Van orvosi igazolásra szükségem?

Mivel ez a kérdés képzésenként eltérő lehet, ezzel kapcsolatosban kollégáink adnak pontos felvilágosítást. Amennyiben szükséges, orvost is tudunk ajánlani.

Mit tartalmaz a képzés ára?

Egy tanfolyam költsége az alábbiakból áll, melyet a felnőttképzési szerződésben is részletezünk:

Képzési díj
tartalmazza: tanfolyamon való részvétel, felnőttképzést kiegészítő tevékenység, pl. előzetes tudásmérés díját, valamint a képzéssel kapcsolatban előírt vizsga díját. Utóbbi tanfolyamonként eltérő lehet, szakmai jellegű képzések esetében a képzési és kimeneti feltételekben és a programkövetelményekben, általános jellegű tanfolyamok esetében a képzési programban kerül meghatározásra.
Vizsgadíj
komplex szakmai vizsga, záró szakmai vizsga

A díj befizetésének módja: csekk és/vagy átutalás. Kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosítunk! Amennyiben a képzés megkezdéséhez egészségügyi alkalmasságot szükséges, az igazolás kiállításának költsége a jelentkezőt terheli.

A költségekkel kapcsolatos információk a felnőttképzési szerződésben rögzítésre kerülnek.

Hogyan és hol tudok tanfolyamra jelentkezni?

Bizalommal fordulhat munkatársainkhoz személyesen, telefonon vagy e- mailben is. Személyes ügyintézésre a hatvani és egri irodánkba várjuk minden érdeklődőt hétfő - péntek 8:00 és 16:00 óra között.

3000 Hatvan, Nagy Lajos király u. 9. /bejárat a Nádasdy Tamás út felől!/
Vallóné Koós Boglárka +36 (30) 700 8999 / +36 (37) 540 042
3300 Eger, Knézich Károly u. 2 I/32. /a Minarettel szemben/
Czövek-Barna Ildikó +36 (70) 656 8999 / Rátkai Boglárka +36 (70) 650 8999

Balatonboglári irodánkban előzetes telefonos egyeztetés alapján van lehetőség személyes ügyintézésre. Elektronikus levelet az alábbi e-mail címekre tud nekünk küldeni: info@oktat60.hu / boglarka.koos@oktat60.hu

Van ingyenes képzés?

Társadalmi felelősség- és szerepvállalásunk jegyében 2016-ban indítottuk útjára pályázatunkat, mellyel minden hónapban egy (meghatározott feltételeknek megfelelő) pályázó számára biztosítjuk az általa választott tanfolyamon való ingyenes részvételt.

A további információk a pályázattal kapcsolatban az alábbi linken tekinthetők meg: Tanulj az OKTAT60 -nal

Ingyenes-e az első és második szakképzés?

Az állam a szakképző intézményben folyó szakképzés keretei között biztosítja a szakmaszerzés ingyenes lehetőségét, iskolarendszeren kívül ez nem elérhető.

Két szakma és egy, szakképző intézményben szervezett (rövidebb ciklusú) szakmai képzés keretében szerzett szakképesítés megszerzése ingyenes.

Bővebben erről itt tájékozódhat: GYIK | Szakképzés - IKK